Koje metlice brisača su najbolje za moj auto?

Koje metlice brisača su najbolje za moj auto?Auto brisači najčešće se menjaju tek kada počnu potpuno da otkazuju, a čak i tada vozači uglavnom odlučuju da kupe najjeftinije modele, jer vlada pogrešno uverenje da su svi brisači isti ili slični, kao i da se ne isplati kupovati poznatije brendove. Najpovoljniji auto brisači mogu i da se isplate, posebno ako je auto garažiran i ako vozač može da izbegne vožnju po veoma lošem vremenu, ali u svim ostalim situacijama, najbolje je sagledati sve osobine brisača i uslove u kojima će se koristiti, te na osnovu toga načiniti informisan izbor.

 

Dimenzije brisača

 

Većina vozila može da koristi metlice brisača različitih dimenzija, a sve podržane dimenzije naći ćete u uputstvu koje dolazi uz automobil, koje takođe možete pronaći i online. U gotovo svim slučajevima metlice koje su 2-3cm kraće ili duže od fabričkih će takođe odgovarati. Kada je u pitanju sistem kačenja, obavezno proverite da li je identičan, mada ni to nije velika briga, budući da većina proizvođača uz metlice za auto daje kupcu i nekoliko adaptera. Kada su u pitanju zadnji brisači, izbor je nešto manji, ali u BEO-CAR prodavnicama lako ćete naći i zadnji brisač koji će odgovarati vašem automobilu.

 

Flexi metlice brisača su uvek dobar izbor

 

aerotwin bosch

 

Flexi metlice, takođe poznate i kao flat metlice, ubrazno postaju standard, kako na novim automobilima, tako i kada se brisači posebno kupuju. Za razliku od klasičnih brisača, koji se sastoje od metalnog rama i gume koja je u kontaktu sa staklom, flexi brisači poseduju metalnu oprugu pod tenzijom, okruženu gumom. Na taj način obezbeđuje se bolji kontakt sa staklom, posebno kada je staklo nešto zakrivljenije, kao što je slučaj kod novih modela automobila. Flexi metlice su i daleko tiše, budući da su aerodinamičnije. Cena flexi metlica danas je gotovo istovetna kao cena klasičnih metlica, tako da praktično ne postoji nijedan razlog da ne izaberete flexi, tj. flat metlice brisača.

 

Silikonske metlice

 

Ovaj tip metlica je nešto ređi, a najviše ih cene vozači koji očekuju da će provoditi brojne sate vozeći po jakoj kiši ili snegu. Umesto gumenog brisača, one koriste silikonski brisač, koji daleko temeljnije uklanja vodu i sneg, tako da sa manje zamaha postižu isti efekat, dok se pri većem broju zamaha voda potpuno uklanja sa stakla. Silikonski brisači su nešto skuplji, prvenstveno zbog samog materijala, ali i jer ih uglavnom proizvode prestižni brendovi. Za sličan efekat po nižoj ceni moguće je koristiti i metlice kod kojih je guma obložena slojem nekog snažnijeg materijala, kao što je teflon, i takve metlice su uvek dobar izbor. Efekat potpunog uklanjanja vode koji se postiže korišćenjem silikonskih brisača moguće je postići i hydro seal sredstvima, koja se nanose na vozačevo staklo i koja pomažu da se voda daleko kraće zadržava na staklu.

 

Naša preporuka: Bosch i Valeo brisači

 

valeo brisaci

 

Za razliku od drugih auto delova, koje nude brojni proizvođači, uz veliki izbor kvalitetnih delova, pri čemu nijedan brend nije osvojio više od 10% tržišta, nemački gigant Bosch je ubedljivo najpoznatiji proizvođač brisača, tako da svaki treći prodati brisač nosi Bosch znak. Bosch brisači su za nijansu skuplji od drugih, ali se itekako isplati platiti tu višu cenu, jer je kvalitet odličan, a jedna od najpopularnijih serija su Bosch AeroTwin flat brisači.

 

Dok se prodaja brisača u višoj-srednjoj klasi bazira na Bosch modelima , kada su u pitanju best-buy brisači, sa najboljim odnosom cena / kvalitet, tu se svakako izdvajaju proizvodi drugog planetarnog bredna, kompanije Valeo, koja je takođe osvojila 30% tržišta. Cena Valeo brisača je 600-900 RSD po komadu, što je cena koju je spremna da plati velika većina vozača.Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

BEO CAR 2022 © sva prava zadržana. Powered by Smart Web

BEO CAR 2022 © sva prava zadržana.
Powered by Smart Web