TOP 10 LETNJIH GUMA

 

NAJPOVOLJNIJE GUME ZA MALE GRADSKE AUTOMOBILE

 

Kada je budžet ograničen, najbolja opcija je izabrati gume koje za manje novca nude više. Vozači svoje male automobile često ograničavaju na normalnu gradsku vožnju, zbog čega uglavnom ne ulažu previše u pneumatike.

 

TIGAR TAURUS TOURING

 

O Tigar gumama nije potrebno govoriti previše. Skoro svaki vozač je makar jednom u životu isprobao neku od Tigar guma, pa je jasno da je odnos cene i kvaliteta prvo što privuče kupce.

Tigar Taurus Touring gume su izbor vozača koji ne žele da ulože puno novca u nove pneumatike, ali za uložen novac, dobijaju pristojan kvalitet.  Ove gume imaju usmerenu šaru, i sasvim zadovoljavajuće prianjanje u različitim uslovima vožnje, pa su pokazale i dobre performanse u uslovima akvaplaninga.

Gume zahtevaju manju snagu automobila da ih pokrene, što dodatno štedi gorivo, ali su česte kritike vlasnika na njihovu veliku potrošnju.

 Dobru alternativu predstavljaju Matador Hectorra i Sava Perfecta gume.

 

 

 

 

NAJBOLJE SPORTSKE GUME

 

 

Sportski automobili zahtevaju puno ulaganja, a samim tim i adekvatne sportske pneumatike. Pored estetskih karakteristika, one moraju da zadovoljavaju i sve uslove u vožnji.

 

MICHELIN PILOT SUPER SPORT RUN FLAT

 

Michelin Pilot Super Sport  je premium guma, namenjena sportskim vozilima koja će oduševiti sve vozače.  Guma ima asimetričnu šaru, i pruža sigurnost i stabilnost i pri velikim brzinama koju obezbeđuje Tawron kaiš.

Smeša je različita u spoljašnjim i unutrašnjim delovima  šare, što omogućava optimalno prianjanje u svim uslovima i posebno krivinama.  Dodatnoj sigurnosti donosi i Run Flat tehnologija, koja usled bušenja gume omogućava ograničenju vožnju smanjenom brzinom.

Pošto je reč o premium gumi sa izvandrednim performansama, cena gume može predstavljati problem nekim vozačima.

 Dobre alternative su Goodyear Eagle F1 SuperSport i Contitnental Sport Contact 6 guume.

 

 

NAJBOLJE HIGH PERFORMANCE GUME

 

 

Vožnja u letnjim uslovima nije zahtevna ali gume vrhunskih performansi umnogome olakšavaju vožnju, povećavaju stabilnost, i smanjuju buku u vožnji.

 

CONTINENTAL SPORT CONTACT 5 RUN FLAT

 

Continental  Sport Contact 5 su letnje gume sa vrhunskim performansama. Često se porede sa Michelin Pilot Super Sport gumama, ali se izdvaja njhova niža cena.

Fleksibilni macro-block dizajn pruža veći kontakt površine gume i podloge, što doprinosi dobrom prianjanju u različitim uslovima, kao i stabilnosti automobila, uz minimalnu buku pri vožnji. Black Chill tehnologija omogućava dobro kočenje guma u najkraćim distancama.

Ove gume takođe krasi Run Flat tehnologija, koja dodatno doprinosi sigurnosti, ali u nekim slučajevima potrošnja gume može biti nešto veća.

 Dobru alternativu predstavljaju Michelin Pilot Super Sport i Toyo Proxes Sport gume.

 

 

NAJBOLJE OFF-ROAD GUME

 

 

Off-road vožnja dodatno troši gume, pa ljubitelji  terenske vožnje znaju koliko su važni kvalitetni pneumatici.

 

BF GOODRICH ALL TERRAIN T/A

 

Proizvođač guma BF Goodrich proizvodi gume sa odličnim odnosom kvaliteta i cene. All Terrain predstavljaju off-road gume pristupačne cene, sa dobrim prianjanjem i kontrolom u vožnji.

Šara gume je interesantna i dizajnirana da pruži maksimalnu stabilnost automobila, produži vek trajanja guma ali i izbaci kamenčiće koje često zapadaju u šaru. Pored toga, dizajn gume omogućava nesmetanu vožnju i stabilnost i kroz sneg, blato kao i kamenite površine,  pa su ove gume sve češća preporuka vozača.

Dobre alternative su Hankok DynaPro AT  i Goodyear Wrangler gume.

Iskustva vozača sa BF Goodrich gumama su generalno veoma dobra i u svim drugim kategorijama, tako da možemo reći da je ovo jedan od brendova koji se trenutno izdvaja po odnosu cene i kvaliteta.

 

 

NAJBOLJE GUME DO 5.500 DINARA

 

 

Nezahtevni vozači pronalaze rešenje u izboru jeftnijih guma. U takvom slučaju potrebno je pronaći pravi odnos cene i kvaliteta.

 

TIGAR TAURUS ALL SEASON

 

Iako su tema članka letnje gume, Tigar Taurus All Season izdvajamo kao jednu od najboljih budžet guma srednje klase koje za cenu pružaju odličan kvalitet. All season gume su sve popularnije na tržištu, pa je i Tigar počeo sa proizvodnjom istih.

 

Ove gume imaju specifičnu Silica smešu koja je dovoljno tvrda u zimskoj sezoni, ali koja se neće brzo istrošiti i tokom leta. Dizajn šare je sličan premium gumama Michelin CrossClimate, pa omogućava dobro prianjanje gotovo u svim uslovima.

Ekonomičnost se ogleda u tome što nema sezonskih zamena letnjih i zimskih guma, a pritom pružaju zadovoljavajuće karakteristike u svakodnevnoj vožnji, ali treba obratiti pažnju na potrošnju i ograničenost all season guma u ekstremnim uslovima.

Dobru alternativu predstavljaju Tigar Taurus Touring i Sava Perfecta gume.

 

 

NAJBOLJE LETNJE GUME

 

 

Na testovima, koje obuhvataju brojne parametre testiranja kao što su ponašanje guma na suvom i mokrom kolovozu, stabilnost i odnos cene i kvaliteta, jedne gume se ističu kao najbolje.

 

CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6

 

Continental Premium Contact 6 su prave premium gume, koje predstavljaju jedan od najboljih izbora pneumatika za putničke automobile.

Premium Contact 6 krase izvanredne performanse. Ovo su dobro izbalansirane gume koje su pokazale odlične karakteristike u uslovima suvog puta,na kome je upravljanje i stabilnost automobila na visokom nivou, a buka koju proizvode, kao i potrošnja goriva minimalna.

Pored toga, gume su pokazale dobre karakteristike i uslovima vlažnog kolovoza, pa je kočenje minimalno ali pokazuju nešto slabije karakteristike u uslovima akvaplaniranja.

Dobru alternativu predstavljaju Goodyear Efficent Grip Performance i Micheling Primacy 4 gume.

 

 

GUME KOJE PRUŽAJU NAJVEĆU STABILNOST U VOŽNJI

 

 

Pojedinim vozačima, pored karakteristika potrošnje i prianjanja, važna je i stabilnost kao i nizak nivo buke u vožnji.

 

BF GOODRICH ADVANTAGE

 

Bf Goodrich Advantage gume krase dobar subjektivni osećaj u vožnji, kao i izrazito niska potrošnja goriva.

Gume su pokazale najbolje karakteristike u normalnoj svakodnevnoj vožnji, a posebno se ističe subjektivni osećaj stabilnosti i pouzdanosti u vožnji. Karakteristike su izražene u suvim uslovima, gde je prianjanje odlično, a buka minimalna.

Prianjanje i kočenje je u vlažnim uslovima je nešto slabije, ali je potrošnja goriva ovih guma izrazito niska pa je čest izbor mnogobrojnih vozača.

Dobre alternative su Pirelli Cinturato P7  i Continental Premium Contact 6 gume.

 

 

NAJPOVOLJNIJE HIGH PERFORMANCE GUME

 

 

High Performance gume ne moraju uvek da budu skupe. Pojedini vozači smatraju najboljim izborom gume koje za manje novca, nude više nego ostali.

 

TIGAR HIGH PERFORMANCE

 

Tigar High Performance je relativno nov pneumatik koji je svojim performansama iznenadio vozače. Meka Silica smeša guma pruža odličan osećaj u vožnji.

Prvo što privuče pažnju kod ovih guma je asimetrična šara sa povećanom dubinom profila koja pruža odlčično prianjanje na suvom kolovozu, a kočenje i stabilnost u uslovima mokrog kolovza su zadovoljavajući. Zbog meke smeše guma, istaknut je subjektivni osećaj u vožnji, pogotovo u krivinama.

Ove gume odlikuje još i pristupačna cena za High Performance kategoriju guma, pa su čest izbor vozača koji za malo novca, dobijaju gume inenađujuće dobrog kvaliteta.

Dobra, ali skuplja alternativa jesu Hankook Ventus Prime 3 i Continental Premium Contact 6 gume.

 

 

 

 

GUME SA NAJBOLJIM KARAKTERISTIKAMA NA MOKROM KOLOVOZU

 

 

Vožnju dodatno mogu da otežaju česte kiše i otežani uslovi vožnje u letnjoj sezoni. Letnji pneumatici se uglavnom dobro ponašaju u suvim uslovima, ali postoje oni koji pokazuju odlične karakteristike na vlažnom kolovozu.

 

PIRELLI CINTURATO P7

 

Pireli Cinturato gume pokazuju zadovoljavajuće karakteristike u uslovima suvog kolovoza, ali ono što ih odlikuje jeste odličan subjektivan osećaj u vožnji po mokrom kolovozu.

Dizajn šare, kao i kvalitet inovativne hibridne smeše omogućava odlično pianjanje, kontrolu u krivinama, kao i minimalnu distancu kočenja. Pored subjektivnog osećaja, gume su pokazale odlične karakteristike kočenja na suvom i mokrom kolovozu, kao i sigurnost u slučajevima akvaplaning situacija.

Cinturato P7 odlikuje i nizak nivo buke koje stvaraju, kao i kvalitet smeše zbog koje je potrošnja minimalna, ali mogu da iziskuju nešto veću potrošnju goriva.

Dobru alternativu predstavljaju Goodyear Efficent Grip Performance i Hankook Ventus Prime 3 gume.

 

 

NAJBOLJE GUME ZA GRADSKI SUV

 

 

Izbor guma za SUV vozila zavisi od njihove namene, pa se razlikuje izbor off-road od SUV guma za potrebe gradske vožnje.

 

GOODYEAR WRANGLER AT ADVENTURE

 

Goodyear Wrangelr su izrazito izdržljive SUV gume, a DuPont™ Kevlar® omogućava vožnju i u ograničenim off-road uslovima.

Unapređena tehnologija povećava prianjanje i snagu guma, pa SUV automobil može bez problema da vuče i manje prikolice kroz prašinu ili blato. Dizajn šare povećava stabilnost, smanjuje buku, i čisti kamenje koje se zaglavi u gumi, a potrošnja je minimalna.

Ove gume su izbor vozača koji pored gradske, imaju potrebe  povremene off-road vožnje, ali terenska vožnja je ograničena u ekstremnim uslovima.

Za nešto ozbiljniju terensku vožnju se preporučuju BF Goodrich All Terain iHankok DynaPro AT gume.

 

 

 Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

BEO CAR 2022 © sva prava zadržana. Powered by Smart Web

BEO CAR 2022 © sva prava zadržana.
Powered by Smart Web